Åpnet pølsebua med ny trener

Postet av Damelag den 30. Mai 2017

IBK damelag - Stoppen. Ingenting var overlatt til tilfeldighetene da damelaget skulle spille sin første hjemmekamp for sesongen. En fin ramme ble satt for kampen med åpen kiosk, norske flagg og supportergjengen på plass. For anledningen har IBK fylt opp kjøleskapet med brus, fryseren med is, og forberedt for et stort pølsesalg både før kampen og i pausen. Til og med vaffelpressa var satt i gang til stor begeistring for tilreisende supportere.

Etter litt varierende resultater i serieåpningen, har klubben hentet inn en ny kapasitet på trenersiden. Jon Evert; spiller til daglig på IBK sitt veteran lag, og er aktiv deltager i damelagets supporterklubb. Med sin internasjonale bakgrunn, er han hentet inn for å gi jentene ny inspirasjon og tilføre en kompetanse som gjør at damelaget på sikt kan konkurrere med de beste i utlandet.

Dette skiftet i støtteapparatet ga umiddelbart resultater. Jentene spilte i perioder ut et meget godt Stoppen lag, og det var kun uflaks som gjorde at ikke IBK ledet med flere mål til pause.

Bortelaget hadde med seg flere tidligere toppspillere. Noen av de hadde en form som kunne tyde på at det var en stund siden de hadde spilt aktivt. Likevel viste Stoppen damene seg sterkest til slutt. Spesiellt på dødballer og duellspill i feltet ble de et par hakk for store for fintspillende IBK jenter. Møkkafotball ble det ropt fra IBK supporterene, og med rette. Stoppen spilte på sine styrker og vant frem med en fotballstil lik den Drillo hadde suksess med på 90 tallet.

Tross møkkafotball og uflaks, var dette en meget god prestasjon av IBK jentene. Sportslig var dette en stor opptur fra forrige kamp. Tydelig at jentene ble inspirert av Jon Evert sitt engasjement og kompetanse.

Nok en gang måtte Kjersti gå skuffet hjem uten å ha tatt det nye seiersropet sammen med jentene. Vi har trua på at det kan komme allerede i neste kamp.
Som dere kan se av filmsnutten under, har Jon Evert analysert kampen. Taktikken han gir damene gir rom for optimisme. Vi gleder oss til fortsettelsen!

IBK Damer - Stoppen 0 - 5 (ufortjent)

Tilskuere: 101

IBKs ivrigste: Kjersti