G16 tapte finalen i DrammenCup

Postet av IF Birkebeineren - Fotball den 10. Apr 2016

IBKs G16-lag (2000/2001) vant og vant og vant, og kom seg helt til finalen i DrammenCup 2016. Der ble det imidlertid et knepent tap, ettersom Asker scorte kampens eneste mål bare et par minutter før full tid.

Søndagen begynte ikke bra sett med IBK-øyne. Først røyk litt overraskende vårt G13-lag ut i 8. delsfinalen etter tap 0-2 for Stoppen 2. Rett etter var G14 i aksjon i 8. delsfinale mot Strømsgodset IF. Til tross for helhjertet innsats mot en meget sterk motstander ble overmakten til slutt for stor og også denne kampen endte med et 0-2-tap. Strømsgodset IF var for øvrig suverene i denne årsklassen og vant hele cupen udiskutabelt.

Før kirkeklokkene hadde begynt å kime var derfor G16 vårt eneste holdepunkt, og det holdt på å bli en kort dag også for dem. I 8. delsfinalen måtte laget nemlig ut i straffesparkkonkurranse mot Rustad, etter en kamp der IBK var 7-8 ganger alene med keeper og ballen rett og slett ikke ville i mål. Etter en nervepirrende straffesparkkonkurranse med hele 16 straffer kunne våre gutter til slutt juble for avansement til kvartfinale.

I kvartfinalen ble Skiold slått 1-0, og semifinalen endte med samme sifre mot Gjelleråsen. Dermed var IBK G16 klare for finale mot Asker, og de hadde kommet dit uten å slippe inn et eneste mål i hele turneringen (straffesparkkonkurransen ikke inkl.). Heller ikke Asker klarte å overliste keeper Kim før 23 av de 25 minuttene i finalen var spilt, men det var nok til at vinnerpokalen havnet i Asker. Kaptein Sebastian Skjold, som også spilte hele A-lagets kamp mot Haugfoss på fredagen, fikk æren av å løfte sølvpokalen.

Uansett en meget imponerende turnering av våre gutter, ikke minst med tanke på at dette laget i al hovedsak består av 2001-spillere som har enda et år igjen på dette nivået.

Resultater DrammenCup søndag:

G13:
8. delsfinale: IBK-Stoppen 2 0-2

G14:
8. delsfinale: IBK-Strømsgodset IF 0-2

G16:
8. delsfinale: IBK-Rustad 6-5 e.str.
Kvartfinale: IBK-Skiold 1-0
Semifinale: IBK-Gjelleråsen 1-0